Vart är det varmt i december?

December är en tidpunkt på året då många har ett par semesterdagar att ta ut och vad passar inte bättre då än ett resmål där det är varmt i december? I denna artikel kommer vi att lista platsen där det är varmt i december. Många vill lämna vintern hemma i Sverige under vintermånaderna och det är helt förståeligt. Slask, mörker och blåst är helt enkelt skönt att byta ut mot kritvit strand, drinkar och en plats där du inte behöver kolla din mail stup i kvarten.

För att underlätta ditt val av resa har vi kategoriserat olika resmål utifrån hur varma de är i december. I regel ligger svalare ställen närmare vilket innebär billigare flygresa men mer västerländska och dyra priset på plats. 

14 platser där det är varmt i december

Marocko

Temperatur i december: mellan 20-22 grader

Öknen i Marocko är verkligen häftig. Åk hit och grilla på natten eller övernatta i tält med guide

Resa december

I Marocko är det runt 20 grader i december mitt på dagen. I landet möts det gamla med det nya och folket är trevligt. I Marrakesh finns en stor och häftig marknad, runt om i landet finns det fina stränder såsom i Essaouira och i den häftiga öknen vid Atlasbergen är det en stor naturupplevelse att tälta.

Att hyra en bil och åka ut på landsbygden eller åka en guidad tur med en liten båt är också väldigt vackert.

Kanarieöarna

Temperatur i december: mellan Runt 20-22 grader

Kanarieöarna utanför Spanien har väldigt länge varit ett populärt resmål för svenskar och det går inte av för hackor. Här är det behagliga 20-25 grader under December på Gran Canaria och Teneriffa.

Bor du på ett hotell med pool räcker det alldeles utmärkt för att sola och bada trots att det kan blåsa lite, men även i havet är det också behagliga 18 grader för den som föredrar stranden. Utöver sol och bad är det alldeles lagom varmt för att göra utflykter, exempelvis upp i bergen med moped. Maten är bra och flygresan kort. 

Mexiko

Temperatur i december: Runt 22-28 grader

Mexiko är ett grymt resmål där det är varmt i december

Mexico är ett stort land med tropiskt klimat, vita stränder, varmt vatten, musik och god billig mat.

Här smakar exempelvis vattenmelonerna så mycket mer än i Sverige, det är nästan som en hel måltid i smakexplosion. Maten på restaurang är vällagad, portionerna stora och prisvärt. Tre bra ställen i Mexico är Yucatánhalvön, Merida och Isla Mujeres! 

Kapstaden

Naturen i Kapstaden är enastående.

Kapstaden i Sydafrika är en säker och välutvecklad stad som omges av underbar natur och har en skön stämning. Bra områden att bo i är Camps Bay som kryllar av vackra hus och kritvita stränder. Området Gardens är också bra.

Dubai

För dig som söker varmt väder i December.

varmt i december

Dubai är en riktigt häftig stad där du kan göra i princip vad du vill. Åk på ökensafari med Toyota Landcruisers, besök vattenlandet på den stora konstgjorda plamön (ön är formad som ett palmblad vilket syns på satellitbilder), åk upp i världens högsta byggnad Burj Khalifa, åk skidor i ett köpcenter, kör racerbil, shoppa eller häng på stranden.

Oavsett vad du väljer att göra så gör du det i en skön medeltemperatur eftersom Dubai är väldigt varmt i december.

Kuba

Gatumusik och dans hör till vanligheterna på Kuba.

Karibiens Kuba är en paradisplats för den som vill sola och bada. I orten Varadero hittar du långa stränder med behagligt vatten samt lyxig mat.

För dig som vill ha lite färre turister och storslagen natur är Viñales med sina vattenfall och frodighet beläget i inlandet en avslappnande och skön plats. 

Kap Verde

Vattnet vid Kap Verde är nästan av en annan planet.

Strandliv långt borta från civilisationen är vad Kap Verde levererar. Dra ur kontakten till ditt vanliga liv ett tag och bara njut av nuet i 25 grader. 

Jamaica

En av tusentals oaser i Jamaica.

Av alla platser vi skrivit om är Jamaica vår favorit. Här är kulturen så laid back den bara kan bli. Det gamla gardet inom rastafari sitter mest och röker och tar det lugnt hela dagarna, en mentalitet som lugnar ner hela landet.

 

Staden Montego Bay har fina livliga stränder där du kan hoppa studsmatta ute i havet, äta god mat på lanternor och gå på casino. I orten Negril finns en 10 kilometer lång strand som är mycket mindre turisttät. Här kan du även åka och kolla på marijuanaodlingar vilket är intressant. Det kryllar dessutom av billig hotels. Vissa av dem ligger superfint på vattnet och kostar ca 250 kr / natten.

Phuket

Att ta en båttur på det turkosa vattnet är ett minne för livet

Thailändska Phuket är ett klassiskt resmål för svenskar på sommaren och det är inte för inte. Vattnet är turkost, maten billig och hotellen håller bra standard. Det är dessutom väldigt säkert här och maten levererar. En trevlig drömö att åka till är drömön Phi Phi-island. Hoppa på en speedboat eller long tail-båt. Väl på ön kan du festa, kolla på boxning, snorkla och äta god mat och dricka kall öl. Åker ni med barnfamilj är området Koh Lanta bra och åker du med din partner rekommenderas ön Railay Beach där bland annat en av världens finaste stränder Ao Phra Nang finns. 

Mauritius

En kustremsa längst Mauritius

Resa mauritius

Ön Mauritius är till skillnad från många motsvarande öar ganska fartfylld. Här kan du äventyra såsom bestiga höga berg, åka segway bland zebror, upptäcka fin regnskog och mäktiga vattenfall. Utöver detta är strandhänget bra och vattnet mycket behagligt. Och temperaturen? Strax över 28 grader. 

Dominikanska republiken

En av de vackrare resmålen

Det här är verkligen en drömdestination att försvinna till ett par tre veckor under december. Glädjen och gästvänligheten bland befolkningen är stor, något som verkligen märks på stämningen i landet. 

Stranden Sosua Beach är grymt vacker och har hög puls för den som tycker om att hyra vattenskoter, sitta på roliga pubar och spela volleyboll. Landet bjuder även på många bra stränder för den som gillar kitesurfing.

Aruba

Aruba har ett rikt och vackert djurliv.

strand i aruba

Aruba är en liten paradisö dit många amerikaner åker på kryssning. Saker som kännetecknar platsen är att den har låg brottslighet och att det inte är så många backpackers på ön. Ett perfekt ställe för familjen eller några i övre medelåldern som bara vill koppla av i en lugn magisk miljö ett tag. 

Vietnam

Vietnam har makalös natur.

resmål december

Vietnam är ännu ett land där det är varmt i december, att se temperaturer på 30 grader under vintermånaderna är inget konstigt. Här är det även väldigt billigt att leva. Varken boende, transport, öl eller mat kostar särskilt mycket alls. Naturen bjuder på höga berg, fina dalar och grön skog. Befolkningen är vänlig och det är enkelt att hitta saker att göra. Oavsett om du vill ligga i en Bungalow på stranden och dricka drinkar, hyra moped och utforska naturen eller vandra i berg så kan du göra det i Vietnam. 

Maldiverna

Ett område med den populära företeelsen vattenbungalows

På Maldiverna är det verkligen att inta softmode på stranden som gäller. Luftfuktigheten är hög och temperaturen ligger runt 29 grader i december. På vattnet ligger många bungalows med tillhörande privat badplats du kan bo i. Tycker du om att snorkla är djurlivet under ytan magiskt här, som från en annan planet. Det går att hyra båtturer och åka ut till närliggande små öar som ofta är ännu bättre att snorkla vid. 

Mer läsning: