Bästa hörlurar med brusreducering att ha på flyget

Vilka är dem bästa hörlurarna att ha på flyget, tåget eller i bilen? När man är på resande fot är det skönt med ett par bra brusreducerande hörlurar som stänger ute allt oväsen och låter dig njuta av total tystnad, musik eller poddar utan att störas av det runt omkring dig. I den här guiden hittar du både over-ear och in-earhörlurar i olika prisklasser samt vad du ska tänka vid val av hörlurar. 

Innehåller sponsrade länkar.

Bäst i test av hörlurar att ha på flyger

QuietComfort 45 

bästa brusreducerande hörlurarna

Bose QuietComfort 45 är dem bästa brusreducerande högtalarna, en riktig högkvalitativ klassiker som utan problem håller i 5 år om du tar hand om dem. Designen är minimalistisk och funktionerna styrs enkelt via 3 stycken diskreta knappar där du exempelvis har inbyggd Google Assistant. 

Ljudet är fylligt och klart oavsett om du spelar lågt eller högt och blir extra bättre tack vare brusreduceringen då du kan fokusera mer på låten och ljuden. Reduceringen slår du enkelt på och den stänger ute oljud oavsett om du har musik på eller inte, så om du känner för att stänga ute oljud under flygresan men inte orkar lyssna på något fungerar de som hörselkåpor. 

Vid riktigt högt buller, som exempelvis på ett flygplan, kan man även sätta på en extra starkt brusreducering som ser till att det blir helt knäpptyst oavsett omgivning. Batteritiden är upp till 20 timmar och skulle man få slut går det att snabbladda till 3 timmars lyssnande på 15 minuter.

Om du vill justera inställningar, exempelvis hur kraftig brusreduceringen är, så gör du det enkelt via appen. En rolig sak med dessa hörlurar är även att man kan koppla två stycken till samma mobil ifall du och en kompis eller partner vill lyssna på samma musik eller podcast.  

Bäst i test: bekvämaste brusreducerande hörlurarna på flyget

Apple AirPods Max

Apple AirPods Max är verkligen ett par sköna och bekväma brusreducerande hörlurar att ha på flyget. De är ett par over-earhörlurar för dig som älskar komfort och lyx och det märks verkligen att det ligger många timmars arbete bakom utvecklingen av dessa populära brusreducerande hörlurar, inte minst på ljudet som har ett enormt brett register mellan diskant och bas. 

Brusreduceringen fungerar väldigt bra. Den är stark nog att stänga ute ljud bra mycket högre än flygplanets ljudnivå och låtarna upplevs mycket djupare när reduceringen är igång. Reduceringen i kombination med det kristallklara ljudet ger en verkligen chansen att höra nya detaljer i låter som man tidigare inte lagt märke till. 

Passformen är otroligt skön, främst tack vare dem stora silkeslena mjuka kåporna som verkligen täcker hela örat men även tack vare det ultralätta nätet ovanför huvudet som hela tiden andas. Som vanligt med Apple betalar du mycket för känslan och kvalitén, precis som du gör med en fin bil. Allt känns väldigt välbyggt, exempelvis den enda knappen på hela hörlurarna som du enkelt styr låtbyten, pausande, volym och Siri från. Det känns helt enkelt genomtänkt.

Har du andra Appleprodukter såsom en Iphone eller Mac kommer du att älska dem här hörlurarna ännu mer. Tillsammans med en annan Appleprodukt är de nämligen supersmidiga. Parkopplingen sker automatiskt på ett par sekunder och du styr allt utan att behöva använda en externt app. 

Hörlurar med bästa batteritid och brusreducering

SONY WH-1000XM4

Dem här hörlurarna från Sony är bland dem bästa du kan ha på flyget! Ljudet är nyanserat och precist och hörlurarna stödjer Apple AAC vilket är en trådlös streaming som är mycket mer högupplöst än Bluetooth, något som innebär att ljudet blir ännu djupare och klarare. 

Sony WH-1000XM4 är den modell hörlurar med bäst brusreducering på hela marknaden, något som verkligen uppskattas när man befinner sig på resande fot. Oavsett om du vill stänga in dig i musik eller sova i tystnad stänger brusreduceringen ute allt runtomkring dig. 

Hörlurarna har en batteritid på upp till 30 timmar vilket är enormt bra. De är även väldigt bekväma tack vare dem mjuka öronkuddarna och lätta vikten. När du inte längre vill använda hörlurarna viker du ner dem i fodralet. 

Bästa billiga brusreducerande hörlurar

SENNHEISER HD 450BT

Utmärkelsen för dem bästa brusreducerande hörlurarna att ha på flyget till ett så lågt pris som möjligt går till Sennheiser HD 450 BT. De levererar en förvånansvärt god komfort trots den billiga prislappen. Den höga batteritiden på 30 timmar är även väldigt ovanligt för hörlurar i den här priskategorin. 

Ljudbilden är bra. Inte lika djup och nyanserad som i exempelvis Bose-lurarna men det räcker ändå till. Det lämnas dock lite att önska till brusreduceringen som inte ger samma känsla av total tystnad, men det går inte att hitta bättre än dem här i den här låga prisklassen.

Det märks på designen och materialen att det är en billigare hörlur då det är ganska plastigt. De laddar dock upp väldigt snabbt och är smidiga att vika ihop vid förvaring! 

Bäst kvalitet på brusreducerande hörlurar

BANG & OLUFSEN BEOPLAY HX

Den här rejäla lyxpjäsen från BANG & OLUFSEN är förmodligen dem snyggare over har-hörlurar du kan hitta. Designad i läder och aluminium har de inte bara satt funktion utan även design i fokus med tydliga rent ritade linjer. Men de är inte heller bara snygga och väldesignade utan även genomarbetade vad gäller ljud och funktion. 

Exempelvis den stora aluminiumplattan på örat är en enda stor touchpad där du kan justera volym, komma åt Siri eller Google Assistant i din mobil, svara om det ringer eller sätta på / stänga av brusreduceringen. Addera dessutom till upp till hela 35 timmars batteritid och du har ett mycket smart par hörlurar till resandet! 

Ljudkvaliteten är verkligen enastående med en tydlig bas och klara höga toner. Hörlurarna stödjer ACC vilket ger klarare ljud än Bluetooth. Dessutom är brusreduceringen väldigt kraftfull, verkligen nog för att få det helt tyst även på ett flygplan. Dra nytta av det om du vill lyssna podd, musik eller bara ha tyst i lurarna och sova till brusreduceringen. 

I BANG & OLUFSENs app kan du justera ljudbilden helt efter dina egna önskemål för att få det precis som du vill ha det. BANG & OLUFSEN är även kända för att hålla väldigt länge, så köper du dessa har du garanterat en ny bästa vän på dina flygresor för lång tid framöver. 

Bästa in-ear hörlurar på flygplanet

Apple AirPods Pro

Dem enda in-ear hörlurar, alltså hörlurar som stoppas in i hörselgången, som fungerar riktigt bra med brusreducering tycker vi är Apple AirPods Pro. Söker du ha ett par smidiga brusreducerande hörlurar på flyget eller resan som enkelt får plats i fickan är det dessa du ska köpa.

Har du en Appleprodukt som du lyssnar från kommer allt bli väldigt smidigt. Du kan koma åt Siri, byta låt eller pausa med en enkelt tryck. Från din Iphone, Ipad eller Mac kan du sedan se batteritid, juste vad olika klick ska betyda, exempelvis byta låt pausa eller gå tillbaka till låten som var innan. Mikrofonerna är även väldigt bra och Airpodsen fungerar extremt smidigt att prata i telefon med.

Ljudet är verkligen bra med tanke på den minst sagt nätta storleken. När du väl sätter på brusreduceringen stängs allt ljud ute, även på ett flygplan. Det i kombination med dem lilla storleken och det smidiga skalet som laddar hörlurarna när de är i gör att dessa är en riktig favorit på resande fot. 

Vad är brusreducering?

Aktiv brusreducering, även förkortat ANC, bygger på en teknologi som med hjälp av mikrofoner hela tiden läser av ljudvågorna runt om dig. När mikrofonen hör en ljudvåg på väg mot dig skickar hörlurarna ut en likadan ljudsekvens som på så sätt neutraliserar ljudvågen innan den når din hörselgång. Resultatet blir total tystnad.

Detta innebär att du kan höra dina mysig eller podcast även i väldigt bullriga miljöer såsom på ett flygplan utan att behöva höja volymen till max. En till fin sak med brusreducering är att du inte måste ha på någon musik för att det ska vara tyst. Du kan alltså ha på dig dem om du ska sova och bara vill stänga ute allt buller och prat. Och bättre än så kan det väl knappast bli när man är på resande fot?

Hur hittar man dem bästa brusreducerande hörlurarna för en själv?

Hållbarhet på sikt

Hörlurar är precis som de flesta produkter: du får verkligen vad du betalar för. Det innebär att om du vill ha ett par hörlurar som har ett djupt och brett ljudspektrum, sitter bekvämt, har en lång batteritid och är väldesignade kostar det lite. 

Vi ser det dock som en väl värd investering att köpa ett par riktigt bra lurar. Kvalitetshörlurar håller mycket längre än vad ett par billiga gör, något som innebär att du på sikt sparar in pengarna.

Komfort

Det blir lätt så att man har på sig hörlurarna väldigt många timmar. Vissa använder dem varje dag på promenader, vid telefonsamtal, matlagning, i kollektivtrafik och när de reser medan andra kanske bara använder dem några timmar i veckan. Oavsett är det inte kul att bära ett par hörlurar som skaver eller trycker. Man vill istället att de ska kännas naturliga och att man knappt tänker på att de är på. Dyrare hörlurar är gjorda i lättare och mjukare material med en passform som det ligger mer eftertanke bakom.

Inställningsmöjligheter

Högkvalitativa hörlurar oftast med många inställningsmöjligheter så att du ska kunna välja hur du vill att ljudbilden och brusreduceringen ska vara in i minsta detalj. 

Våra favoriter

Här har vi listat våra 6 favorithörlurar att ha på flyget, bilen, tåget eller varför inte bara i den stressiga vardagen? Alla har brusreducering och är av hög kvalitet men i olika prisklass. 5 stycken modeller är så kallade over-ear, något som innebär att hörlurarna sitter utanpå örat. En modell är in-ear, något som innebär att hörlurarna går in i hörselgången. 

Liknande inlägg:

 • All Post
 • Asien
 • Boende
 • Europa
 • Nordamerika
 • Restips
 • Sydamerika
  •   Back
  • Grekland
  • Danmark
  • Norge
  • Island
  • Sverige
  • Österrike
  • Frankrike
  • Italien
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Spanien
  • Tjeckien
  • Portugal
  • Polen
  • Lettland
  • Estland
  • Irland
  • Ungern
  • Belgien
  • Finland
  • Bosnien
  • Kroatien
  • Nederländerna
  • Luxemburg
  • Montenegro
  •   Back
  • Colombia
  • Chile
  •   Back
  • Sverige
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Spanien
  • Thailand
  • Österrike
  • Danmark
  •   Back
  • Japan
  • Kina
  • Thailand
  •   Back
  • USA
  • Kanada

Om oss

Logga

Webbplatsen för oss som älskar att resa

Hos resandefot hittar du de senaste resetipsen som kommer göra din semester smidigare och roligare.

Upptäck mer

 • All Post
 • Asien
 • Boende
 • Europa
 • Nordamerika
 • Restips
 • Sydamerika
  •   Back
  • Grekland
  • Danmark
  • Norge
  • Island
  • Sverige
  • Österrike
  • Frankrike
  • Italien
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Spanien
  • Tjeckien
  • Portugal
  • Polen
  • Lettland
  • Estland
  • Irland
  • Ungern
  • Belgien
  • Finland
  • Bosnien
  • Kroatien
  • Nederländerna
  • Luxemburg
  • Montenegro
  •   Back
  • Colombia
  • Chile
  •   Back
  • Sverige
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Spanien
  • Thailand
  • Österrike
  • Danmark
  •   Back
  • Japan
  • Kina
  • Thailand
  •   Back
  • USA
  • Kanada

Kategorier

Edit Template
Logga

Resandefot är det digitala resemagasinet för dig som söker en välplanerad semester fylld med de bästa tipsen som gör din semester oförglömlig. Vi skriver aktivt om olika destinationer och tips inför resan.

Sök