15 romantiska resmål: bra ställen för en romantisk weekend eller långresa oavsett budget

Vad finns det för romantiska resmål att åka till när man vill rå om sin partner, fira något eller bara bryta vardagen och ha kul och skapa nya minnen tillsammans?

Världen består av en mängd vackra, mysiga, spännande och framförallt romantiska resmål som kan ge extra glöd till ett förhållande eller vara precis det där man behöver för att uppelva nya saker tillsammans igen och i den här guiden tipsar vi om 15 stycken romantiska resor för par, gamla som unga! 

Det finns destinationer för er so söker puls och nattliv, ny matkultur, konst och vackra byggnader, storslagen natur, strandäng eller shopping. Oavsett ifall ni söker en romantisk weekend, billiga romantiska resor eller romantiska resmål långt bort från Sverige kommer ni hitta något som passar er budget och önskemål. 

Romantisk weekend i Europa

Att göra en romantisk weekend i Europa kan vara precis det som krävs för att väcka liv i relationen, komma bort från allt och bara ha tid åt varandra eller för att fira något gemensamt. 

Europa är verkligen en kontinent fylld med romantiska resmål från norr till söder och en stor fördel är att dem ligger nära med flyg, så ni kan utan problem sticka iväg en onsdag efter jobb och ha hela slutet på veckan för varandra. Här nedan listar vi 7 stycken romantiska resmål i Europa som passar perfekt för en weekendresa.

Venedig

Venedig är ett av dem mest romantiska resmål man kan åka till. Den här italienska kuststaden står i princip på vatten och är känt för dess oändligt många kanaler som man tar sig fram på med båtar. 

Staden är väldigt romantisk eftersom vädret är behagligt året om, gatorna små och mysiga att vandra på samt för att det finns så många vackra ställen att ha picknick på med fin utsikt. Du hittar även väldigt många romantiska hotell i Venedig. 

Vad får man inte missa i Venedig? Du får främst inte missa stadens kändaste gångbro Ponte di Rialto, en väldigt vackert byggd bro med tak och stora fönster som ger en magisk utsikt över stadens största flod Canal Grande. Hit kommer många förälskade par för att njuta av solupp- och nedgång samt för att ta vackra romantiska bilder. 

Till Markusplatsen får man inte heller missa att gå. Detta är Venedigs vackraste torg och det kantas av massor med vackra byggnader som inrymmer restauranger, caféer och barer. På torget står ett stort klockron och här finns även ofta gatukonstnärer och artister, så att komma hit och strosa omkring är verkligen romantiskt! 

Självfallet måste man ta en tur med båt på floderna, det som är stadens absolut största riktmärke. Boka även gärna ett hotell som ligger intill floden, så kan ni vakna varje morgon och titta ut över floden tillsammans med en nyköpt croissant. 

Florens

Ett annat väldigt romantiskt resmål i Italien är Florens, denna vackra stad som präglat renässansen oerhört mycket. Det har lett till att hela staden består av massor med vackra gamla byggnader, parker med monument och statyer samt mysiga gator, något som gör att det är väldigt mysigt att åka på en romantisk weekend hit. 

Florens är ett perfekt resmål om ni tycker om vingårdar och lokalt vin, god mat, konst och kultur, vackra hotell och picknick i lummiga parker. Missa inte att besöka Uffizigalleriet för att se världens främsta renässanskonst eller Galleria dell’Accademia med den världsberömda statyn David skapad av Michelangelo. 

En romantisk picknick har man i renässansparken The Boboli Gardens. Hit går ni med er picknickkorg genom den långa och frodiga allén som sedan leder er in i den oas som ligger mitt i staden. Missa inte heller floden som rinner genom Florens. Den kantas av mängder med fina platser och utsiktspunkter.

En annan väldigt mysig och romantisk sak att göra i Florens är att hyra bil och sticka ut på landsbygden med en picknickkorg fylld med en flaska vin, lokala råvaror såsom prosciutto och oliver samt något sött. Var öppna och åk dit det ser mysigt ut och var inte främmande för att svänga av på småvägar. En sådan här utflykt leder ofta till att man hittar något fint smultronställe som man dessutom får vara ifred på. En perfekt sak att göra över dagen! 

Florens och Venedig är landets mest romantiska platser, men det finns mängder av andra mindre orter vid havet som man kan varva ner på, njuta av vackra stränder, god mat och natur. Vi har skrivit om Italiens bästa resmål i en stor guide och där hittar ni ännu fler romantiska resmål i Italien att inspireras av inför ert val av resa. 

Biarritz

Biarritz är en liten fransk stad med ungefär 25 000 invånare och är ett perfekt val för dig som vill åka på en romantisk resa till Frankrike. Här finns massor av vackra och mysiga aktiviteter att hitta på. Varma dagar finns den ganska lilla sandstranden Grande Plage. Hit kommer folk både för att sola, bada och ta det lugnt, men även för att surfa och simma i dem roliga vågorna.

Längst kustlinjen nära stranden Grande Plage finns ett berg ute i vattnet som man går till på en lång bro över havet. Ute på berget finns en mäktig skulptur över jungfru Maria, men även många fina utsiktsplatser man kan stå eller sitta vid och njuta av havet. Hit kan man ha med lite enklare matsäck och äta till ljudet av havets svall. 

Att hyra en bil och åka längst den vackra kustvägen Perspective de la Côte des Basques är också väldigt romantiskt. Stanna till och ät på lokala små familjeägda restauranger, gör avstickare på små vägar och glöm inte att packa badkläder så ni kan leta reda på stränder att bada vid! 

Biarritz har också många konstmuseer, ett känt akvarium, många bra restauranger, små familjeägda hotell med havsutsikt och mängder med fina ställen i naturen att besöka, exempelvis den gamla fyren Phare de Biarritz som står vackert på en utpost och blickar ut mot havet. 

Brygge

10 mil utanför Bryssel ligger den lilla mysiga staden Brygge. Det är hit Brysselborna tar sina gäster när de vill visa dem något vackert. Många av dem EU-toppar och ministrar som kommer till Bryssel åker till just Brygge på deras lediga tid för att koppla av i den gamla medeltidsstaden.

Genom staden rinner en vacker flod och längst den ligger massor av restauranger med uteserveringar mot vattnet, vackra gamla hus och hotell. På floden kan man åka båt både under dagen och natten, något vi verkligen rekommenderar att göra för att få se staden i två olika skepnader. 

Brygge är känt för sin lugna och mysiga stämning och beskrivs som Belgiens eget Venedig. Det som gör Brygge till ett romantiskt resmål är främst den mysiga atmosfären, uteserveringarna som har öppet till sent och alla trevliga promenader och att bara vara vid vatten och fina byggnader. 

I Brygge bör man ta sig till det medeltida klocktornet Belfry of Bruges och ta sig upp för dem 360 stycken trappstegen och njuta av utsikten över staden. Brygge är det bästa resmålet för er som vill strosa runt planlöst och bara ha tid för varandra utan att behöva känna någon press på att turista. En romantisk stad att bara vara i helt enkelt! Och självfallet kan man ta en dagstur till Bryssel med tåget, något som bara tar en timme! 

Budapest

Budapest är ett otroligt romantiskt resmål som dessutom ligger nära oss och därför är perfekt för en romantisk weekend i Europa! Ungerns huvudstad är bland annat känt för sina termalbad, det vill säga badhus som hämtar varmt vatten från varma källor, för sina fina broar och mysiga caféer! 

Szechenyi termalbad är perfekt att spendera delar av en dag på och bara rå om varandra i lugnt och ro. Badet har både varma och kalla bassänger och bastu. Vackra dagar kommer lokalbor hit och spelar schack i utomhuspoolen, medan det regniga dagar kommer hit folk för att återhämta sig i poolerna inomhus. 

New York Café är som taget ur en romantisk film. Detta cafét är ett av dem vackraste i hela världen och har otroligt fin inredning i bladguld, kristallkronor, marmorväggar och skulpturer. Här kan man ta en fika eller lunch, samtala eller ta med en bok och bara sitta och vara. 

Är man shoppingsugen finns Váci Street med massor av mysiga butiker som ligger i gamla byggnader. Stadsparken är mysig att ta en picknick i och museet för konst trevligt att besöka för att diskutera dem olika konstverken och vad man tycker om dem.

På kvällen måste man gå till Ungerns Parlamentbyggnad som lyser upp otroligt vackert i natten samt vandra över kedjebron med utsikt över hela staden och floden Donau. Det finns mängder av fler bra tips i Budapest, detta romantiska resmål som är vackert året om. Om du vill veta mer har vi skrivit om massor med saker att göra i Budapest

Amsterdam

Amsterdam, en stad som för många förknippas med ungdomsresor men som faktiskt också är ett väldigt romantiskt resmål och en perfekt destination för en weekendresa med sin partner! Här finns fler floder än i Venedig och mängder med vackra gator och parker att strosa i. När man är trött på att gå runt i staden är det bara att slå sig ner på någon av dem uteserveringar som finns överallt. 

Av alla dem över 1000 kanalerna så är Prinsengracht den vackraste. Här lutar dem gamla 1500-talshusen åt sidan för att de sjunkit ner så pass mycket i leran de är pålade på. Vill man se mysiga och udda husbåtar är det istället floden Jordaan man ska besöka. En picknick tar man förslagsvis i Vondelpark eller utanför Rijksmuseum, för att sedan gå in där och se på den stora konstsamlingen.

Är man intresserad av konst finns även Van Gogh-museet med en stor samling av Van Goghs både kända och okända verk. Något som är väldigt romantiskt att göra i Amsterdam är att hyra en cykel och ta sig runt eftersom staden är väldigt cykelvänlig. Det är även mysigt att hoppa på en kanalbåt och se staden från båten, något som faktiskt ger en väldigt bra överblick på hur Amsterdam är uppbyggt och ser ut, men framförallt är väldigt mysigt! 

Det finns verkligen många saker att göra i Amsterdam och vi rekommenderar att åka hit på våren, sommaren eller hösten när det blommar och är vackert, men även under vintern! I januari och februari brukar nämligen kanalerna vara frusna och då kan man åka skridskor på isen och se staden på det sättet vilket är otroligt mysigt! Om du vill läsa om fler saker att göra i Amsterdam så spana in vår guide! 

Edinburgh

Edinburgh är ett fantastiskt romantiskt resmål och perfekt för en weekend året om! Staden är väldigt gammal och har mängder med hus från medeltiden vilket skapar en mysig och romantiskt stämning och känsla. Hit åker man både för den vackra naturen, det trevliga folket, dem mysiga pubarna och goda ölet men även för att bara komma bort från allt ett tag och se en del av Storbritannien som både är lugn och pulserande på samma gång. 

Edinburgh faller ofta i glömska av stora engelska städer såsom London och Manchester. Det är synd tycker vi eftersom Edinburgh är en storstad på över 400 000 människor som ändå lyckats behålla en känsla av att vara en liten stad, men med ett väldigt stort utbud av saker att göra! 

Edinburgh slott är fint att besöka och det står på en gammal vulkan med vacker utsikt över staden och parken nedanför. Gatan Royal Mile är som om Gamla Stan skulle möta Drottninggatan. Här ligger många butiker med kända varumärken i gamla byggnader längst den ganska smala gatan.

Om man tycker om välbryggd hantverksöl och whiskey är pubarna Ensign Ewart och Tolbooth Tavern varma rekommendationer. Den botaniska trädgården Royal Botanic Garden är ett mysigt och faktiskt romantiskt ställe att gå till innan man besöker någon av pubarna!

En trevlig dagsutflykt i Edinburgh är att åka ut på landet med hyrbil, speciellt under våren, sommaren och hösten. Skotsk natur är känd världen över för att vara helt unik och väldigt vacker, så det är extra lätt att både bli förälskad i naturen och extra förälskade i varandra på den skotska landsbygden.

Om ni har med er bra skor kan ni även passa på att vandra lite när ni är ute på landsbygden. Det finns flera fina leder att gå längst och traktorvägar som löper längst fårhagar. När ni sedan kommer tillbaka kommer det vara extra skönt att slå sig ner på puben och äta en Fish & Chips och dricka en pint! 

Billiga romantiska resor

Är du på jakt efter billiga romantiska resor? Det finns många bra ställen att åka till där pengarna räcker längre vilket är perfekt både om du reser på en liten budget eller vill bara borta länge. I öst finns det flera länder som ofta faller lite i glömska när man tänker på romantiska resmål vilket är synd eftersom många öststäder har en vacker gammal stadsdel, god mat, en varm kultur, billigt boende och vacker natur. 

Här nedan är fyra stycken ställen att åka till om man letar efter billiga romantiska resor. Alla städer är billiga både att resa till samt leva och bo i. Om ni kan tänka er att boka sista minuten-resa kommer ni även spara ytterligare hundralappar som ni istället kan lägga på mat, dryck och aktiviteter när ni är framme, så överväg även det när ni bokar! 

Prag

Prag är en väldigt billig stad att leva i men även att resa till. Dessutom är den väldigt romantisk med sin gamla stadsdel, trevliga pubar och många restauranger. En utav dem bästa sakerna med staden är att strosa runt och bara vara, speciellt i gamla stan. Mitt i gamla stan ligger Old Town Square, ett stort torg med en fontän och där det ofta uppträder olika gatuartister och konstnärer. 

Om man är på romantisk resa till Prag kan museet Sex Machine Museum vara spännande. Det är ett museum som handlar om sexleksaker genom historien och visar hur uppfinningsrika människan har varit och fortfarande är när det gäller att ge lust eller hindra någon från det.

En utav Europas kändaste broar ligger här i Prag och heter Karlsbron. På Karlsbron kan man gå dygnet runt och titta ut över staden och floden Moldau. Bron är en halv kilometer lång och tog nästan 50 år att bygga och var färdig år 1402, så man känner verkligen historiens vingslag här. Utöver att vara en imponerande bro så är den även väldigt romantiskt, speciellt under solnedgången! 

Ett annat trevligt ställe att se solnedgången från är tornet som står på bron vid gamla stan. Här får du också en vacker utsikt över både takåsarna, torget på gamla stan och ner över floden Moldau.

Att ta en drink i det speciella Dansande Huset är också trevligt och en bra start eller avslutning på en romantisk kväll. En bra date att göra under kvällen i Prag är ölprovning. Prag är kända för sin pilsner och det finns mycket gott att testa.

Ifall man istället vill gå på en date i kulturens tecken ska man besöka Nationalteatern, en 1800-talsteater med flera balkonger och som flera dagar i veckan har föreställningar av olika slag. Föredrar man istället en helt gratis dejt tar man sig till parken Havlíčkovy sady och njuter av en miljö som är uppbyggd och inspirerad av gamla italienska trädgårdar, något som märks på alla skulpturer, marmorstenar, fontäner och stora gröna ringlande växter.

Som du märker finns det väldigt mycket romantiska saker att göra i Prag och många av dem är väldigt billiga. Att äta ute kostar även mycket mindre än i Sverige, så trots en åtstramad budget kan man gå ut och äta och dricka mycket på restaurang. Ifall detta låter som en stad för er kan ni läsa om fler saker att göra i Prag

Brasov

Brasov är en mysig stad i Rumänien fylld med gamla hus, marknader, restauranger och små butiker, en perfekt stad om man letar efter billiga romantiska resor! Det är inte många som överväger Rumänien som ett romantiskt resmål och ännu färre som faktiskt tar sig hit, men faktum är att det är en riktigt pärla.

Staden är gammal och ligger omgiven av stora kullar som på somrarna är vackert gröna av alla träden. Byggnaderna i staden är gamla och det finns mycket historia att njuta av. Det gamla slottet Bran är ett måste att besöka. Det är väldigt välbevarat och enligt legenden så var det här som Dracula bodde! 

En annan vacker byggnad är white tower, ett stort vitt gammalt stentorn som står på en vacker utsiktsplats där man ser hela staden och kullarna som omringar den. Ytterligare en plats där du har en fin överblick över stadens takåsar och miljön är området Tâmpa med vandringsleder och utsiktsplatser. 

Att strosa längst dem gamla gatorna sida vid sida är idylliskt och överallt finns bra restauranger med det lokala köket. Du både äter och dricker väldigt billigt i Rumänien, något som gör att ni verkligen inte behöver snåla på restaurangbesöken. Missa inte heller att ta er till Strada Sforii, den smalaste gatan i hela staden! Här kan man även ta fina bilder.

Ett sista tips på saker att göra i Brasov är att besöka klostret och fortet Râșnov Citadel, även det beläget på en höjd med vacker utsikt. Här finns även en skylt inspirerad av Hollywoodskylten, men med bokstäverna ”Brasov”!

Kraków

Polen är känt för att vara riktigt billigt och huvudstaden Krakow är ett perfekt resmål för dig som letar efter billiga romantiska resor. För det första så är biljetterna hit väldigt billiga eftersom flygtiden är kort, bara 90 minuter från Stockholm. För det andra är det väldigt billigt att både leva och bo här, så om man vill komma iväg till ett romantiskt resmål men inte har så stor budget kan man åka hit och ändå bo bra och äta gott. 

I Kraków ligger det största medeltida torget i hela Europa. Det heter Rynek Glowny och här finns utöver vackra hus, statyer, bra restauranger och pubar även aktiviteter såsom rida häst och vagn, men man kan även bli avmålad av någon av alla gatukonstnärer eller njuta av gatumusiken som så ofta spelas. 

Missa inte 1800-talskyrkan Mariakyrkan där du kan få komma upp i det 80 meter höga klocktornet genom att gå över 200 stycken trappsteg. Här får du både se dem enorma kyrkklockorna på nära håll men även njuta av en magisk utsikt över staden. 

The Cloth hall är en gammal marknadsplats där det genom historien har sålts och bytts kryddor, tyger, kläder, vapen, kött, fisk, grönsaker och andra varor. Byggnaden står kvar intakt än idag men marknaden har bytts ut mot mer turistiga butiker. Trots det är det väldigt mysigt att gå omkring runt och i byggnaden och njuta av arkitekturen.

Wawel Royal Castle är en till vacker plats att besöka. Här bodde Polens kungligheter i omgångar under flera generationer mitt i Krakow. Slottet är faktiskt ganska litet, men väldigt vackert, både fasaden och utsmyckningarna. Det ligger uppe på en kulle och har ett stort torn man kan klättra upp i vilket ger en väldigt fin utsikt ner över Krakow. 

Ett mysigt museum att besöka i Krakow är Muzeum Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Maius vilket är ett gammalt universitet från 1300-talet helt i originalskick. Byggnaden är fylld med vackra möbler, tavlor, fina golv och detaljer i gotisk stil. Det är verkligen häftigt, men även mysigt, att gå runt i dem lokala det studerades i för flera hundra år sedan. 

Mot kvällen finns det flera trevliga restauranger att slå sig ner på. Krakow har mestadels restauranger som lagar lokala specialiteter, men det finns även ställen med internationella menyer att gå till. Om du vill läsa mer om saker att göra i Krakow ska du kika in vår artikel. 

Tallin

Många som letar efter billiga romantiska resmål glömmer faktiskt bort Tallin, man tänker inte på den som en romantisk stad, något som faktiskt är fel! De flesta är bekanta med Tallin som en plats man kryssar till, men det går även perfekt att flyga hit på en weekend och man är framme på bara ungefär en timme. Eftersom resan är så kort blir biljetterna billiga. Det är också väldigt billigt med både boende, aktiviteter och mat här, så man kan unna sit även på låg budget. 

Tallin är kanske främst känd för gamla stan som är omringad av en ringmur från medeltiden. Gamla stan är väldigt promenadvänlig och här kommer du hitta flera trevliga butiker och barer. Vill du äta så billigt som möjligt ska du dock välja restauranger utanför gamla stan!

Muren som omringar gamla stan heter stadsmuren och är över två kilometer lång och har fler än 25 stycken vakttorn. Man kan gå på muren och titta ner på staden innanför men även ut över det som är så tydligt nybyggt utanför den mur som skyddade mot inkräktare. 

Vackra dagar finns Stroomi, en strand som är fin att promenera vid och ha en picknick. Det är ingen som badar här förutom vissa barn på sommaren, men området är väldigt vackert att bara vara vid. 

Kadriorgs slott är ett slott med pampig slottsträdgård dit man kan gå för promenader. När solen sedan börjar gå ner beger ni er till den gamla nedlagda sovjetiska konserthallen Linnahall. Här sitter man och ser ut över den gamla betonghamnen, helikopterplattan och horisonten som solen sakta sipprar ner för. Om du vill läsa om fler saker att göra i Tallin så klicka på länken till vår Tallinguide. 

Romantiska resmål långt bort

Ibland känner man att man bara behöver försvinna iväg långt bort från Sverige och glömma sin vardag ett tag. Det finns många bra romantiska resor för två som ligger långt från Sverige, perfekta att bara koppla bort allt och vara tillsammans med den man älskar ett tag.

Resmål långt bort från Sverige innebär också än ännu mer annorlunda kultur, arkitektur och miljö i många fall, något som gör att upplevelserna kan bli ännu mer nya och spännande. Dessutom finns det många destinationer som är väldigt varma och sköna när vi har det kallt, så ifall man vill åka på en romantisk resa i vinter passar dessa ställen väldigt bra.

Vid dem här fyra platserna kan man ta dagen som den kommer eller hitta på saker varje dag i flera veckor beroende på vad man söker. De erbjuder allt från storstadspuls dag som natt till vacker natur, utisktplatsen, vandringsleder och väldigt god mat och dryck. Gemensamt för alla plasterna är också att de har en väldigt mysig stämning och atmosfär kring sig! 

San Francisco

San Francisco, denna Kaliforniapärla som är en utav USAs vackraste städer och dessutom en väldigt romantisk plats med havet, den goda maten, vackra naturen och roliga nattliv!

Om man vill åka långt bort från Sverige och bara få rå om varandra ett tag så är detta ett perfekt resmål. Precis vid vattnet ligger den stora staden som är känd för sina kuperade terräng och spårvagnar som kämpar sig upp och ner fyllda med passagerare. 

San Francisco har ett stort utbud av saker att hitta på. En väldigt känd plats är piren ”Pier 39” vilket är flera bryggor som blivit hem för mängder av sälar som ligger och solar och vilar sig. Om man tycker om kusten och dem djur som lever i havet bör man hyra bil och ge sig ut på en tur längst Route 1, en fantastiskt vacker vägsträcka som går längst San Francisco kust. Längst vägen finns flera utsiktsplatser och har man med kikare finns chansen att se valar, sälar och delfiner. 

Vid kusten finns en stor klippa som nås via en hängbro. På klippan står den ståtliga fyren Point Bonita Lighthouse och blickar ut över horisonten. Hit kan man cykla eller åka bil.

En annan vacker och självklar plats för San Francisco är Golden Gate-bron, en utav världens kändaste broar. På den kan man både cykla, promenera och åka bil. En bra dagsutflykt är att hyra cykel och ta sig över bron och tillbaka.

Om man tycker om natur är Muir Woods är ett annat ställe att spana in. Skogen är fylld med redwoodträd vilket är höga och ståtliga träd med ett helt rött inre. Denna träsort används till hantverk såsom knivar och möbler över hela världen. Skogen är vacker att vandra i och det finns många platser att äta picknick på. 

Att strosa i den stora Golden Gate park som är ännu större än Central Park, eller ta sig till hippiekvarteren Haight Ashbury där bland annat sångerskan Janis Joplin bodde är två andra trevliga platser. Missa inte heller världens krokigaste gata, Baker Beach vid Golden Gate-bron eller utsiktsplatsen Twinn Peaks! 

Som du märker finns det mycket att göra i denna kustnära stad och då har vi inte ens nämnt hälften av vad som är sevärt eller pratat om bra restauranger och hotell. Vill du läsa mer ska du läsa vår artikel om saker att göra i San Francisco

Hawaii

Hawaii är en perfekt destination om ni söker ett romantiskt resmål med sol, vackra stränder och skönt vatten och palmer, men även amerikansk kultur i form av mat, byggnader och atmosfär. Missa inte heller att ta del av lokala rätter såsom Poke Bowl med avokado, fisk, räkor, majonnäs, sallad och anant gott.

Hawaii är USAs paradisö och hit åker främst amerikanare från fastlandet på kärlekssemester, men även européer tar sig hit och då oftast som par. 

Ön är stor med över 1,4 miljoner invånare. Det finns flera vackra städer som ligger längst kusten. En vacker stad är Oahu med kritvita stränder, bra surfvatten, amerikansk mat i mängder och fina hotell. Om man vill se professionell surfing ska man bege sig till området North Shore som har öns bästa vågor. 

Vill man snorkla och vara i underbar natur är området vid Hanauma Bay väldigt vackert. Här kan man lägga flera dagar på att bara vara. Vill ni komma från turismen ska ni röra er mot väst. Hyr gärna bil om ni vill ta er mellan olika platser på ön eftersom kollektivtrafiken är dålig. 

På Hawaii finns utöver långa stränder även mycket shopping, konserter, pubar och ett rikt nattliv, något som gör att ön passar både för yngre och äldre par. Hawaii är väldigt varmt under hösten och vintern, så det är en perfekt destination för en romantisk resa på vintern! 

Maldiverna

Om man är ute efter en romantisk resa för två med sol och bad så kan Maldiverna vara det bästa resmålet om man bara vill komma långt bort från Sverige ett tag. Ön är känd för sin sagolika natur, klarblåa snorklingsvatten, långa vita stränder och kanske allra mest för sina bungalows som står pålade på vattnet där man vaknar upp och har sin egna badplats direkt ut i havet. 

Maldiverna är en paradisö man åker till för att ta det lugnt, rå om varandra på, sola och bada, dricka drinkar och äta gott långt bort från vardagen. Utöver att ta det lugnt kan man även hyra en egen båt och åka ut på havet för att utforska snorklingsvattnen och miljön runt omkring ön, något som verkligen är fint. Man kan också åka med arrangerade båtturer där flera turister åker på samma båt. 

Maldiverna är väldigt varmt när vi har vinter, så det är en perfekt resa att sticka iväg på när vi har det som kallast och mörkast och man bara vill ta hand om sin partner. 

Seoul

Seoul, Sydkoreas huvudstad, är en perfekt romantisk resa för två som söker storstadspuls, en ny kultur, supergod mat och dryck, nattliv och mängder med kulturella upplevelser. I staden bor närmare 10 miljoner människor vilket innebär att det finns otroligt många saker att hitta på här. 

Det stora palatset Gyeongbokgung är väldigt vackert att besöka och ligger mitt i staden. Precis bredvid palatset hittar du också den 600 år gamla stadsdelen Bukchon Hanok Village som är Nordkoreas motsvarighet på Stockholms Gamla stan. Att strosa här är som att vara med i en asiatisk film och är verkligen vackert. 

Den stora parken Cheonggyecheon går inte heller av för hackor. Här finns utöver mycket grönska och stora ytor att ligga på även en konstgjord bäck man kan sitta och doppa fötterna i, äta en glass bredvid och bara ha det bra kring. Mitt i staden uppe på ett berg hittar du Bukhansan National Park, en stor bergspark med vandringsleder och utsiktsplatser som bjuder på en enormt häftig syn över staden. 

Sydkorea har många stora marknader där det säljs gatumat som för oss är helt ny, så om man vill vidga sitt smakspektrum är Namdaemun Market eller Gwangjang Market två bra ställen att gå till. Banpo Bridge bjuder på en häftig ljusshow vid floden som rinner genom staden och är fin att besöka kvällstid. 

Som du märker finns det mycket att göra i Seuol och här har man nya saker att utforska och hitta på under en lång tid, något som gör att Soul är ett bra romantiskt resmål för den som vill vara borta en lite längre period. 

Liknande inlägg:

 • All Post
 • Asien
 • Boende
 • Europa
 • Nordamerika
 • Restips
 • Sydamerika
  •   Back
  • Grekland
  • Danmark
  • Norge
  • Island
  • Sverige
  • Österrike
  • Frankrike
  • Italien
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Spanien
  • Tjeckien
  • Portugal
  • Polen
  • Lettland
  • Estland
  • Irland
  • Ungern
  • Belgien
  • Finland
  • Bosnien
  • Kroatien
  • Nederländerna
  • Luxemburg
  • Montenegro
  •   Back
  • Colombia
  • Chile
  •   Back
  • Sverige
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Spanien
  • Thailand
  • Österrike
  • Danmark
  •   Back
  • Japan
  • Kina
  • Thailand
  •   Back
  • USA
  • Kanada

Om oss

Logga

Webbplatsen för oss som älskar att resa

Hos resandefot hittar du de senaste resetipsen som kommer göra din semester smidigare och roligare.

Upptäck mer

 • All Post
 • Asien
 • Boende
 • Europa
 • Nordamerika
 • Restips
 • Sydamerika
  •   Back
  • Grekland
  • Danmark
  • Norge
  • Island
  • Sverige
  • Österrike
  • Frankrike
  • Italien
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Spanien
  • Tjeckien
  • Portugal
  • Polen
  • Lettland
  • Estland
  • Irland
  • Ungern
  • Belgien
  • Finland
  • Bosnien
  • Kroatien
  • Nederländerna
  • Luxemburg
  • Montenegro
  •   Back
  • Colombia
  • Chile
  •   Back
  • Sverige
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Spanien
  • Thailand
  • Österrike
  • Danmark
  •   Back
  • Japan
  • Kina
  • Thailand
  •   Back
  • USA
  • Kanada

Kategorier

Edit Template
Logga

Resandefot är det digitala resemagasinet för dig som söker en välplanerad semester fylld med de bästa tipsen som gör din semester oförglömlig. Vi skriver aktivt om olika destinationer och tips inför resan.

Sök