Saker att göra i borås

Borås ligger i Västra Götalands län och är nu uppe i runt 120 000 invånare, en ganska stor stad för Sveriges mått med andra ord. När det kommer till saker att göra i Borås är djurparken och Knalleland de främsta platserna att besöka.

Ska du besöka Borås under sommaren rekommenderar vi dig att strosa runt i Statsparken. Parken ligger i centrala Borås och erbjuder fina promenadstråk. Ska du till Borås under vintern och söker en aktivitet under tak rekommenderar vi dig att besöka Borås museum.

Knalleland

Knalleland har nästan 100 butiker.

Besöka borås

Är du shoppingsugen och i närheten av Borås ska du besöka Knalleland. Här finns nästan 100 butiker med kända kedjor som Kicks, Brothers och Hemtex. Totalt besöker sju miljoner shoppare varuhuset varje år vilket tyder på ett lyckat koncept. 

Nästintill Shoppingcentrumet hittar du även Saltemads camping och Borås Djurpark som vi kommer skriva mera om. Väl inne i Knalleland hittar du flertalet restauranger och caféer att välja mellan. 

Borås djurpark

En schysst djurpark där man värnar om djuren.

Borås djurpark

När det kommer till saker att göra i Borås är djurparken en av de främsta resmålen. Här hittar du 6 stycken så kallade ”världar” med olika typer av skogar med djur från alla världens hörn. Vi måste säga att detta upplägget gör parken väldigt organiserad och rolig att ta sig igenom. 

Hos Borås djurpark hittar du tre ställen att äta på: Savann restaurangen, Björnkaféet och Simbagrillen. Ytterliggare finns flera kiosker utspritt kring parken. 

borås konstmuseum

Museet äger och förvaltar en stor konstsamling

Borås

Konstmuseet i Borås är ett museum med ett bra utbud på riktigt fin konst. Här hittar du konst ända från 1900-talet till dagens svar på konst. Museet består av tre våningar uppdelade i utställningsytor. 

Lite exempel på vad för konst du kan hitta på museet är Lena Cronqvist tavlor som ”vägen” 1979 och Jarl Ingvarsson, ”Lasarus”, 1999. Ytterligare finns även verk ifrån Lars Tunbjörk som är född i Borås. 

stadsparken

Att promenera runt i Stadsparken i Borås är en mysig sommaraktivitet.

borås

Borås Stadspark är en mysig park med fina promenadstråk som är fina att strosa igenom på både vinter och sommar. Här finns skulpturer och konstverk att studera och läsa om. För barnen finns även en lekplats som är förvånansvärt stor. 

Parken är välskött med fina blomsterarrangemang där det märkts att kommunen verkligen lagt tid på att få till något bra. Nära parken hittar du även caféer och restauranger för att samla krafterna. 

Borås Museum

Ta del av en bit historia.

borås museum

Är du intresserad av Borås eller historia allmänt rekommenderar vi dig att besöka Borås museum. Här hittar du massor med antika föremål och berättelser om hur det var att leva i Borås förr i tiden. 

Museet är mysigt och ligger i ett vackert område, så att ta en promenad efteråt är inte helt fel. 

Mer läsning: