Toscanas 8 bästa resmål – stor guide till dem finaste platserna

I den här guiden listar vi Toscanas 8 bästa resmål med alla dem bästa byarna och städerna. Toscana är en region i Italien känt för sina vingårdar, vackra stora landsbygd med fina ängar, fält och åkrar, medeltida byar och lugna tempo. Det är en väldigt vacker del av Italien som passar väldigt många oavsett intressen. 

I den här guiden kommer du hitta ett resmål i Toscana som passar just dig, oavsett om du söker stränder, sol och bad, kultur, livemusik, karnevaler och goda viner eller vandring på landsbygden, små medeltida byar, hästkapplöpning och utomhusfest. 

Eftersom distriktet är stort och sträcker sig både längst kusten och inåt i landet är städerna och byarna av ganska olika karaktär. Ifall du inte kan bestämma dig vilket av resmål i Toscana som är bäst för dig kan du alltid hyra en bil eller ta tåget och åka mellan platserna. 

Florens

Mecka för renässanskonst och kultur

Ett av alla Toscanas resmål som är mest känt är Florens, denna storstad med nästan 400 000 invånare fullproppad med renässanskonst och arkitektur! Hit ska du främst åka ifall du älskar museer, skulpturer, konstverk, trädgårdar, slott och broar från renässansen eftersom du hittar sådant vart du än går. Staden är även full med massor av mysiga vinbarer och familjeägda restauranger som serverar vällagad mat på lokala råvaror. Här nedan är sju saker att göra under ditt besök i Florens! 

Stadens bästa utsikt 

Från det fina renässanstorget Piazzale Michelangelo har du den vackraste utsikten över Florens, så om du letar efter en utsiktspunkt är det hit du ska bege dig! Det är på torget som den världskända Davidsstatyn av Michelangelo står. Utöver att titta på den otroligt detaljrika statyn kan du njuta av en enormt fin vy utöver Florens. Vi vill starkt tipsa om att ta dig hit och titta på solnedgången, en upplevelse som bara den gör Florens till ett av Toscanas bästa resmål! 

Palats från början av renässansen

Palazzo Pitti är ett stort gammalt vackert palats mitt i staden. Hit kommer folk för att njuta av den vackra slottsträdgården med dammar, fontäner, rabatter och skulpturer men även för att gå guidade turer inuti slottet, något som öppnar upp ibland för allmänheten. 

Ett av världens vackraste medeltida kloster

Mitt i Florens ligger Santa Maria del Fiore, ett stort kloster från medeltiden med runda fönster, rött kupolformat tak och grön och sandfärgad fasad med olika utsmyckningar och mönster. Det går att gå upp i kupolen med det röda taket och njuta av en underbar utsikt utöver Florens. Det är ganska många trappsteg att gå, men du belönas verkligen med en vacker utsikt! 

Världens bästa konstgalleri

I Florens finner du ett av dem absolut bästa konstgallerierna i hela världen. Det heter Uffizigalleriet och här finns mängder av dem absolut mest kända konstverken från renässansen målade av konstnärer som har kommit att influera hela historiens konst. Att göra ett besök här är enligt många ett absolut måste när du besöker Florens även om du inte är intresserad av konst! 

Medeltidsbro av sten

Ponte Vecchio har byggts två gånger, den sista gången under första halvan av 1300-talet efter att dess första blev totalt förstörd efter att en stor översvämning drabbade staden. Bron är byggd av sten och är mycket vackert byggd med olika färger på fasaden. Den är lite drygt 100 meter lång och har varit en plats för marknad och affärer men är idag enbart en vacker bro som binder samman två delar av staden över den blåa floden Arno. 

Världens kändaste staty

Den historiske Michelangelo bildade under tre års tid under början på 1500-talet en staty av David från bibeln. Statyn är över fem meter hög och helt gjord i marmor. Den är enormt detaljrik och är ansedd som en av världens mest kända statyer och definitivt en av dem saker att göra i Florens som man verkligen inte får missa! Det är verkligen imponerande att se hur den kan vara så detaljerad trots att den är uthuggen för hand ur ett stort marmorblock för över femhundra år sedan. 

Europas vackraste kommunhus?

På ett stort torg mitt i Florens ligger stadens kommunhus och det skiljer sig minst sagt lite från hur kommunhusen i Sverige brukar se ut. Den här stora medeltidsbyggnaden är döpt till Palazzo Vecchio och hit kommer turister för att se den noggranna detaljerade arkitekturen på fasaden och stora klocktornet. Florens kommunhus är helt enkelt värt ett besök hur torftigt det än låter vid första anblick. 

2

Pisa

Världskänd stad med vackra byggnader

I relation till hur känd staden Pisa är så är den ganska liten med sina ungefär 90 000 invånare. Staden har främst gjort sig ett internationellt namn tack vare sitt lutande torn som är en populär plats att fota på, men utöver tornet är staden väldigt känd för sin stora vackra katedral, gamla museer och även små mysiga pubar. Här nedan kommer några saker att göra i Pisa, som faktiskt är ett av Toscanas bästa resmål! 

Lutande tornet i Pisa

Vad vore en ”bästa saker att göra i Pisa” utan att nämna det lutande tornet? Hit kommer årligen hundratusentals turister för att ta den berömda bilden där det ser ut som om man håller uppe tornet med sina händer. Tornet är över 50 meter högt och har sedan det byggdes sjunkit ner ojämnt i marken vilket gett det dess lutning. Utöver att det lutar så är det ett vackert torn vad gäller arkitekturen!

Enormt katedral i vit sten bredvid det lutande tornet

Precis bredvid det lutande tornet hittar du katedralen Cattedrale di Pisa. Den är känd för att vara väldigt stor, ha flera olika mindre hus på det stora huset samt ett stort pampigt torn vid ingången som sticker upp ur taket. Katedralen ligger på en kortklippt gräsmatta där man kan ligga och ha picknick intill den fina byggnaden. Du kan gå in i katedralen om du köper en biljett vilket kostar en symboliks summa, något som enligt oss är absolut värt att göra då insidan är minst lika pampig som utsidan. 

Vackert torg från renässansen 

I centrala Pisa ligger det stora torget Place des Cavaliers. Det är från renässansen och här står gamla byggnader från samma tidpunkt i gult och oranget. På torget anordnas det ofta tillställningar i form av små konserter och andra kulturella evenemang, men varje dag brukar det stå konstnärer och gatuartister här som är trevliga att titta på och kanske låta sig bli avmålad av. På torget står också en gammal vacker staty 

Dagsutflykt till vackert slott och slottsträdgård

Parco Regionale Migliarino ligger precis utanför Pisa och är ett stort område med vackra trädgårdar, långa frodiga alléer och ett fint litet slott. Här kan du vandra i skogen längst skogsvägarna och njuta av den vackra naturen och av alla djuren som bor här. Området lockar massor av naturintresserade personer som vill ta del av den italienska landsbygden när den är som bäst! 

Dagsutflykt till stranden

Bagno Gorgona är en fin strand där man kan simma, snorkla och hänga på stranden. Den ligger drygt 20 minuter utanför Pisa City och går att nå med buss eller taxi. Hit är en perfekt plats att åka om du letar efter saker att göra i Pisa på sommaren då det kan bli ganska varmt. Det är även ett bra sätt att bryta av all kultur på och bara vara ett tag med en bok och drink.

3

Lucca

Resmål i Toscana med gotiska medeltidsbyggnader, vandring och fina torg

Lucca är en stad med strax under 90 000 invånare som ligger i Toscana. Här finns många historiska byggnader från medeltiden och i gotisk design. Du hittar många kyrkor och fort, men även fin natur och vacker arkitektur. Detta är ett av Toscanas bästa resmål om du söker en plats med ganska lite turism och där det finns mycket kultur, arkitektur och historia att utforska!  Här nedan kommer några saker att göra i denna vackra medelstora stad.

Dagsutflykt till vackert naturreservat

Ungefär 25 minuter utanför Lucca ligger den fina sjön LIPU Massaciuccoli. Den blåa sjön är omringad av stora kullar och små berg som täcks av skog och stora klippväggar. Du går på spångar över sjön bland vass och växter och njuter av utsikten över både sjön och det omringade landskapet. Området är perfekt för den som vill vandra i en fin natur och bara vara ett tag. Ta på dig ett par sköna skor, packa en matsäck och ta bussen hit för en heldag i den italienska naturen!  

Fort med träd på taket

Det här gamla fortet har stått här i centrala Lucca ända sedan medeltiden. Det mest speciella med borgen är att det i det stora vakttornets topp växer fina träd som blickar ut över staden. Det går att komma upp i tornet genom att gå upp för massor med trappor, något som verkligen är värt att göra då utsikten är magiskt fin härifrån! 

Stor gotisk kyrka

St Martin Cathedral är en ståtlig och stor kyrka från den gotiska tiden som har ett stort klocktorn i hälften brunt hälften vitt samt en stor vit huvudbyggnad med olika små byggnader i sig. Detta är en fantastiskt plats om du vill känna historiens vingslag eller om du intresserar dig för religiös historia. 

Ovalt torg från medeltiden

Det här gamla torget Plaza del Anfiteatro har stått här sedan medeltiden och är ovalformat. Det omringas av vackra gamla byggnader med gula, orangea, beiga och vita fasader och på själva torget hålls det ofta marknader där det säljs olika hantverk, råvaror, kryddor och kläder. I dem vackra byggnaderna som kantar torget ligger det inte enbart lägenheter utan även mysiga caféer och pubar samt några restauranger. Hit är det vacker och trevligt att gå oavsett väder och årstid för att ta del av den lokala kulturen. 

Detaljerad kyrka byggd för över 900 år sedan

Chiesa di San Michele in Foro är byggt på 1100-talet och är otroligt detaljerad. Den finns i centrala Lucca och är en plats för dig som tycker om religon, vackra byggnader och arkitektur. Det finns ett stort klocktorn och vid ingången sticker det upp ett högt vackert monument med en ängel i grön sten på toppen. 

4

Siena

Hästkapplöpning och medeltida byggnader

Siena är en stad mitt i Italien med lite mer än 50 000 invånare. Staden är främst känd för sin hästkapplöpning som anordnas en gång varje år och har anor ända från medeltiden, men staden är också en plats dit människor som tycker om gamla religiösa byggnader åker. Siena är ett av dem bästa resmålen i Toscana för den som söker en gammal stad med vacker natur! Här nedan kommer några saker att göra i staden så att du ska få en uppfattning av vad du kan förvänta dig här. 

Torg med nationellt känd tradition 

På det rundade torget Piazza del Campo hålls det varje år en tradition som är känd över hela italien. Den heter Palio och är en hästkapplöpning. Mitt på torget samlas tusentals människor uppklädda i finkläder och kring dessa människor springer ett gäng hästar med ryttare på sig. Hästarna har kapplöpning mot varandra och när en vinnare har utsetts är det en stor fest på torget med mat och dryck.

När den här traditionen inte hålls på torget så brukar det vara marknad här. Vid torget ligger också många restauranger och barer med ett riktigt bra utbud av lokala delikatesser, så torget bör verkligen besökas under en resa till Siena! 

Flera hundra år gammalt klocktorn

För att lokalbefolkningen skulle hålla koll på tiden under medeltiden så byggdes det här stora klocktornet precis intill torget Piazza del Campo. Tornet är väldigt välbevarat och står statligt över staden. Här kan man få klättra upp och se klockspelen och njuta av den bedårande utsikten ut över torget och takåsarna, något man verkligen bör passa på att göra även om det är många trappor att gå uppför! 

Gotisk katedral

Mitt i staden ligger Duomo di Siena vilket är Sienas kändaste sevärdhet. Det är en gotisk kyrka med väldigt noggrant och detaljerat hantverk både i fasaden, utsmyckningen och interiören. Platsen lockar både religiösa, historie- och arkitektintresserade från hela Europa. 

Missa inte att gå in i katedralens bibliotek. Här finns höga bokhyllor och enormt vackra takmålningar i olika mönster, färger och med olika bilder. Biblioteket är det finaste rummet i hela katedralen och får vem som helst att bli imponerad. 

Stor basilika i utkanten av staden

Precis utanför staden ligger den enorma och väldigt fina basilikan Cateriniana San Domenico. Det är ett rejält praktbygge med en enastående takhöjd, fina fönster, ett klocktorn och en välskött trädgård. Katedralen är ända från 1200-talet, så den har verkligen hängt med länge. Detta är en väldigt vacker plats att besöka för dig som är religiös eller fascineras av gamla detaljerade byggnader gjorde med ett enormt hantverk.  

5

San Gimignano

Toscanas bästa resmål för dig som söker en medeltida by

San Gimignano är en liten ort i mitten av Toscana med ungefär 7000 invånare. Det är inte det varma havet och dem vackra stränderna som gör detta till ett av dem bästa resmålen i Toscana, utan det är den medeltida stadskärnan som är en av dem mest bevarade i hela Europa. Här står historia men även konst i fokus, så om du vill utforska en gammal italiensk by och tycker om att känna historiens vingslag är detta ett av resmålen i Toscana som man bör överväga. Ett tips är att vara här i två – tre dagar och sedan åka vidare, eftersom byn är ganska liten! 

Medeltida torg

Torget Piazza della Cisterna i San Gimignano är från medeltiden och visar exakt hur infrastrukturen och arkitekturen såg ut på den här tiden. Här finns en gammal brunn och på torget hålls det marknader ibland. Fasaderna på dem stora gamla husen som omringar torget är av sten. På fönstren sitter originalluckor i trä som stängs under natten för att hindra inbrottstjuvar att ta sig in men även för att stänga ute solljus. I några av byggnaderna som för det mesta är lägenheter ligger det även restauranger med mysiga uteserveringar där du sitter bland parasoll och växter. På torget finns också många så kallade tornhus vilket från början är enskilda hus som byggts som höga torn. 

Stadens kändaste tornhus

Torre Grossa är namnet på det vackraste, högsta och mest ståtliga tornhus av alla i staden. Det står på torget Piazza della Cisterna och du kommer alltså se det när du besöker. Missa då inte heller att se om tornet är öppet för allmänheten, något som det ibland är. Då kan man klättra upp hela vägen till översta våningen och blicka ut över den medeltida stadskärnan. 

Modern konst när den är som häftigast

På museet Galleria Continua som ligger några få minuters promenad från torget hittar du massor med riktigt häftig modern konst. Det är inte bara konsten som är vacker här utan även hur de ställt ut allt, hur ljusinsläppet och ljussättningen är gjord samt dem vackra lokalerna som utställningarna står i. Att titta förbi Galleria Continua är en perfekt sak att göra i San Gimignano om det regnar! 

Strosa i den medeltida stadsdelen

Centrala San Gimignano består till stor del uteslutande av medeltida byggnader som ligger längst vägar som inte gjorts om på hundratals år. En av anledningarna till att San Gimignano är ett av Toscanas bästa resmål och en plats man bör resa till är just tack vare den helt unika pittoreska medeltidsstadsdelen! Här går du omkring i samma miljö och infrastruktur som invånarna gjorde för över 500 år sedan, något som är både historiskt imponerande men också extremt mysigt. I stadsdelen ligger i sin tur olika restauranger med öppna spisar och mycket växter, små källarpubar och boutiquer som säljer lokalt hantverk, souvenirer, kläder och annat. Så att bara vara i dem gamla delen av staden kommer man väldigt långt på under sin resa till Toscana och San Gimignano. 

6

Viareggio

Sol, värme, stränder och karneval

Om du undrar vart i Toscana det är bäst att åka så är kuststaden Viareggio med ungefär 60 000 invånare ett bra alternativ om du tycker om sol och bad, vackra byggnader och framförallt karneval! Staden har nämligen en av Europas absolut mest kända karnevaler varje år. Här kommer några saker att göra i den här vackra italienska kuststaden. 

Viareggios vackraste byggnad

Huset Villa Argentina är verkligen en dröm. Det har tre våningar som är bedårande vackra med målat kakel på väggarna, glänsande stengolv, en stor trappa med vackra stålstaket, bladguldsdetaljer i det via stentaket, enorma speglar och en stor terass med utsikt över staden. I villan anordnas kulturella utställningar och evenemang. Det är ofta konstutställningar här med tavlor och fotografier och vissa kvällar är det livemusik. Om du letar efter saker att göra i Viareggio får du verkligen inte missa att titta förbi här!

Europas kändaste karneval 

Varje år anordnas den stora Viareggio-karnevalen, en karneval som anses vara den bästa i hela Europa. Den hålls under sommaren och lockar hundratals att ställa upp i Karnevalen och tusentals gäster som vill titta. Under festivalen lever hela staden verkligen upp och det säljs mat överallt, pubar och klubbar har öppet till senare och lokalbor kommer ut ännu mer. 

Hjärtat av karnevalen

Under karnevalen som är en gång per år används enormt många stora dräkter och kostymer. På museet Cittadella del Carnevale får du se hur dessa tillverkas från idé på design tills modellen är färdig och allt där emellan. Ett besök här är intressant både för den som intresserar sig för karnevaler, den som tycker om kreativa skapandeprocesser, konst och häftiga kostymer. 

Sandstrand 

Letar du efter stränder i Toscana? Plage Maurizio är en av dem bästa du kan välja ifall du tycker om stora sandstränder där du kan ligga i en solstol och ta det lugnt med en bok, dricka något kallt och gott för att sedan bege dig ner och bada i det behagliga rena vattnet som sakta rullar in från havet. Det går även att hyra trampbåtar och ge sig ut på det lugna vattnet och trampa runt längst stranden. Hit kommer både turister och lokalbor under sommaren, och när det inte är badtemperatur i vattnet lockar stranden istället dem som vill ta en vacker promenad eller spela strandtennis! 

Lummig park med lång allé

Intill havet ligger parken Pineta Di Ponente. Genom parken går en lång frodig allé som du när som helst kan avvika från för att kolla på rabatterna, fontänerna eller statyerna som du passerar. Detta är en väldigt lugn plats perfekt för återhämtning. Ta gärna med en picknickkorg och ha gott om tid på dig när du är här! Förbered dig också på rejält mycket inspiration att ta med hem till sin egen trädgård!  

7

Volterra

Pittoreskt resmål i Toscana med vacker landsbygd

Volterra är en liten italiensk by i Toscana med 10 000 invånare och är en plats med mycket medeltida byggnader, torg och konst från den tiden. Staden är omringad av vackra kullar med åkermark, vinodlingar och grönska på sig som man kan vandra bland längst små traktorvägar. Volterra är ett av dem bästa resmålen i Toscana om du letar efter ett litet ställe på landsbygden att åka till långt från turismen. Här kommer fyra saker att hitta på vid detta vackra resmål i Toscana! 

Teater övertagen av naturen

I utkanten av staden ligger den gamla teatern Roman Theatre. Den består av en stor scen och en läktare formad som en halvmåne. Läktaren är gjord av sten och har stegrande sittplatser som viner ner mot scenen. Utöver scenen har man utsikt ut mot det böljande landskapet borta i horisonten som består av gröna kullar som avlöser varandra. Teatern har inte använts på hundratals år och idag är det ingen som tar hand om den, så naturen har börjat tagit över och det växer träd, gräs och mossa överallt. Känslan vid den här gamla teatern är lite kuslig trots att utsikten och arkitekturen är väldigt vacker. Stämningen går att ta på och en dagsutflykt hit kommer uppskattas oavsett ålder! 

Medeltida torg med gammalt palats

Palazzo dei Priori är ett torg mitt i staden där det ligger en stor prakfull gammal byggnad som en gång har varit hem till rika högt uppsatta familjer i staden och som nu står vackert och obebott. Det här är den äldsta byggnaden i hela regionen och man kan få komma in och klättra upp i tornet om man köper en biljett som kostar runt 70 kronor. 

Museum för medeltida konst

Ecomuseo dell’Alabastro är ett centralt museum mitt i staden där det ställs ut mängder med olika typer av medeltida konst. Här finns allt från tavlor och skulpturer till emblem, smycken och statyer. Utställningen är stor och museet välskött, så tycker du om medeltida historia kommer detta intressera dig väldigt mycket! 

Vandra bland grönska och klippor

Balze är ett område ungefär fem minuter utanför staden. I den här gröna skogen finns massor med gulaktigaklippor där man kan vandra, ha picknick och njuta av den bedårande utsikten ut över trädtopparna och Volterra i fjärran. Hit kommer lokalborna när de vill slappna av och njuta av naturen ett tag, så ta dig gärna hit och bara var ett tag du också! 

8

Livorno

Marknader, välkänt torg och gamla fort

I Livorno bor ungefär 150 000 invånare och detta är ett av Toscanas resmål för dig som söker en storstad med historia och bad. Hit åker du dock inte främst för badet utan för att strosa omkring bland dem gamla husen längst dem små gatorna.

Ta dig tid att bara vara och gå in på restauranger, små butiker och barer som du hittar. Här nedan kommer några saker att göra i Livorno om du letar resmål i Toscana och vill besöka en lagom stor stad! 

Schackmönstrat torg vid havet

Ett känt riktmärke för Livorno är Terrazza Mascagni, ett stort torg med schakmönstrad mark i sten. Torget ligger precis intill havet och här samlas artister, konstnärer och lokalbefolkning veckans alla dagar. Detta är en väldigt vacker plats att se solupp- och nedgången från, något som starkt rekommenderas!

Tusenårig borg vid hamnen

I en liten båthamn ligger det stora fortet Fortezza Vecchia. Det byggdes redan på 1000-talet och står ståtligt än idag. Vattnet som omringar det är vackert smaragdgrönt och båtarna i hamnen är små privata motor- och segelbåtar. Hit kommer man för att strosa i den mysiga miljön och för att spana in hamnen.  

Historisk kyrka på kulle

Uppe på en kulle med en väldigt vacker utsikt ut över både havet och staden ligger en gammal enkel välbevarad kyrka med ett litet torn och stenfasad. Hit kan du komma och njuta av den mysiga innergården och väldigt vackra utsikten, men även av inredningen!  

Anrik marknad 

Mitt i staden ligger en stor rektangulär byggnad med vacker putsad fasad och stora fönster. Här inne är det en stor marknad som säljer allt från lokalt kött och fisk till kryddor, skaldjur, frukt och kläder. Marknaden heter Mercato delle vettovaglie och besöks främst av lokalbor men även av turister som vill köpa med sig olika råvaror och insupa den trevliga autentiska italienska atmosfären. Marknaden öppnar på morgonen och stänger under tidig eftermiddag. 

Sola och bada på stor sandstrand

Om man letar efter en strand i Livorno så är Bagno degli Americani ett väldigt bra val! På den här stora breda sandstranden kan du ligga i någon av solstolarna man sanden mellan tårna och njuta av en bok, solens värme, något kallt att dricka och sedan bada i det varma sköna vattnet. 

Stort lyxhus i lummig park

Villa Fabbricotti är ett gammalt gult stenhus som står mitt i en park med stora träd. Det går att komma in i huset och kolla runt i alla stora salar och rum, men även njuta av huset från utsidan. Missa inte heller att gå omkring i parken som är halva grejen med att besöka den här platsen. I parken finns flera mysiga gångvägar och öppna ytor att ha picknick på! 

Liknande inlägg:

 • All Post
 • Asien
 • Boende
 • Europa
 • Nordamerika
 • Restips
 • Sydamerika
  •   Back
  • Grekland
  • Danmark
  • Norge
  • Island
  • Sverige
  • Österrike
  • Frankrike
  • Italien
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Spanien
  • Tjeckien
  • Portugal
  • Polen
  • Lettland
  • Estland
  • Irland
  • Ungern
  • Belgien
  • Finland
  • Bosnien
  • Kroatien
  • Nederländerna
  • Luxemburg
  • Montenegro
  •   Back
  • Colombia
  • Chile
  •   Back
  • Sverige
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Spanien
  • Thailand
  • Österrike
  • Danmark
  •   Back
  • Japan
  • Kina
  • Thailand
  •   Back
  • USA
  • Kanada

Om oss

Logga

Webbplatsen för oss som älskar att resa

Hos resandefot hittar du de senaste resetipsen som kommer göra din semester smidigare och roligare.

Upptäck mer

 • All Post
 • Asien
 • Boende
 • Europa
 • Nordamerika
 • Restips
 • Sydamerika
  •   Back
  • Grekland
  • Danmark
  • Norge
  • Island
  • Sverige
  • Österrike
  • Frankrike
  • Italien
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Spanien
  • Tjeckien
  • Portugal
  • Polen
  • Lettland
  • Estland
  • Irland
  • Ungern
  • Belgien
  • Finland
  • Bosnien
  • Kroatien
  • Nederländerna
  • Luxemburg
  • Montenegro
  •   Back
  • Colombia
  • Chile
  •   Back
  • Sverige
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • Spanien
  • Thailand
  • Österrike
  • Danmark
  •   Back
  • Japan
  • Kina
  • Thailand
  •   Back
  • USA
  • Kanada

Kategorier

Edit Template
Logga

Resandefot är det digitala resemagasinet för dig som söker en välplanerad semester fylld med de bästa tipsen som gör din semester oförglömlig. Vi skriver aktivt om olika destinationer och tips inför resan.

Sök