Bästa hotell i Sälen

Sälen är det perfekta resmålet för att uppleva riktigt bra skidåkning lite längre ner i landet. Att bo på det bästa hotellet i Sälen innebär bra standard på hotellrummen, en restaurang med god mat och en redig frukost så att man klarar dagens skidåkning. 

Olarsgården Hotell

Prisnivå:

Stjärnor:
4/5

På Olarsgården bor du mysigt endast 150 meter från Lindvallens skidcenter.

Hotel Bügelhof

Prisnivå:

Stjärnor:
4/5

Hotel Bügelhof ligger endast 50 meter från liftarna och erbjuder riktigt bra standard. 

Sälens Högfjällshotell

Prisnivå:

Stjärnor:
4/5

Det här hotellet ligger i Högfjället och har bra restauranger och standard. 

Mountain Lodge

Prisnivå:

Stjärnor:
3.5/5

Ett schysst hotell i Stöten, Sälen nära till backen.

Gammelgården

Prisnivå:

Stjärnor:
4/5

Ett schysst hotell med gångavstånd från Högfjällets skidliftar och restauranger. 

Hotell i Lindvallen - Olarsgården Hotell

Olarsgården Hotell

Olarsgården Hotell är det bästa hotellet i Sälen för boende nära Lindvallen, här bor man mysigt med en kort promenad till liftarna vilket vi värderar väldigt högt när det kommer till hotell i fjällvärlden. Här har de flesta rummen en mysig utsikt över skogen och alla rum har bra sängar vilket är viktigt under en skidresa. 

Rummen har en TV, gratis Wifi och frukost som ingår i priset. Hotellets frukost är riktigt bra och du kan få i dig ett stabilt mål innan det är dags att ge sig ut i backarna. Hotellet har funnits ända sedan 1940-talet och är mångas favorit när det är dags för den årliga Sälen resan. Hotellet har totalt 21 st hotellrum och en stuga bredvid hotellet som heter Slåtterstugan. 

Hotellet har flera olika typer av rum och stugor att hyra. Dom har enklare dubbelrum med bra standard till ett lite större familjerum för tre. Vill du bo riktigt bra kan du hyra sviten där det finns en egen etage våning och gott om plats för fyra personer. Vill du bo i en stuga kan du välja att hyra slåtterstugan som också ägs av Olarsgården. Denna stuga är på totalt 180 kvm fördelat på tre våningar med fyra sovrum, perfekt för ett större sällskap. I stugan har du bastu, ett fullt utrustat kök och även möjlighet att beställa service från hotellet. 

Middag käkas på restaurang Elgen där du har maträtter som är inspirerade av Sälenfjällens råvaror som exempelvis älg från Östfjällets jaktlag eller lingon från Sälenfjället. Elgen har öppet året runt och har tre olika matsalar med uteservering på sommaren. Det går även att arrangera fest eller bröllop på hotellet om man kontaktar Olarsgården. Besöker man hotellet vid jul rekommenderar vi att man bokar ett julbord där maten brukar vara riktigt bra. 

Lyxigt hotell i Lindvallen - Hotel Bügelhof

På Hotel Bügelhof bor du på ett av dom bästa lägena i Lindvallen med ett avstånd på endast 50 meter till närmsta lift. Hotellet har en riktigt bra standard med sängar som gör så att du är ordentligt utvilad inför nästa dags skidåkande. Sälfjällstorget ligger endast 100 meter bort där du hittar ett större utbud av restauranger och flera butiker. Enligt oss är detta det bästa hotellet i Sälen för dig som söker lite extra lyx och som gillar Lindvallens utbud av backar. 

Hotellet har ett brett utbud av olika typer av rum beroende på vilken standard du söker och antal i sällskapet. Dom enklare dubbelrummen har ett bra pris och passar för 1-3 personer, rummen är mysigt inredda och har textilier som ger äkta fjällkänsla. Är ni en familj som åker upp finns lite större rum med fler bäddar och våningssängar. Vill du bo riktigt bra finns det även en svit med lite mer kvadratmeter och en King size säng. 

Hotel Bügelhof har även en relaxavdelning där det finns bastu, jacuzzi och kallbad som är väldigt skönt att varva med bastun. Att hotellet har en bra relax avdelning är viktigt för oss eftersom sälen innebär mycket fysisk påfrestning och då kan det vara skönt att återhämta sig genom att mjuka upp kroppen lite. Törstar man efter lite starkare sol finns även ett solarium på hotellet. 

På hotellet hittar du restaurang Winter där det serveras riktigt bra mat baserat på klassiska rätter. Vill du unna dig något gott och dricka har hotellet en lounge som heter Winter loungebar, här serveras det bra drinkar och gott tilltugg. Från loungebaren sitter man i sköna soffgrupper och har utsikt över sälfjällstorget. 

Hotell i Högfjället - Sälens Högfjällshotell

Det bästa hotellet i Sälen som ligger i Högfjället är givetvis Högfjällshotell där du bor precis vid högfjällets pister och skiduthyrning med närhet till Lindvallen. Högfjällshotellet är ett riktigt bra och stort hotell där restauranger, barer, gym och även en nattklubb finns i samma byggnad som hotellet. Är du lite frysen av dig behöver du egentligen aldrig röra dig utanför hotellet försen det är dags för skidåkning. 

Hotellet ligger i Högfjället vilket är ett av fyra skidområden i Sälen, just Högfjället har lite färre backar men ligger ett par minuter bort från de andra områdena. Det är ett bra område att bo i om man är ny till skidåkning och inte behöver flera backar att välja mellan. Att bo i Högfjället har sina fördelar, det är oftast mindre folk och det är väldigt nära till andra skidområden. 

På Sälens Högfjällshotell finns det gott om aktiviteter som inte innebär skidåkning, här kan du gå på olika spa behandlingar och pusta ut i bastun efter en dag i backen. Det finns även ett bra gym där det finns tillgång till PT. Du har även biografen vinterpalatset här som brukar vara väldigt populärt bland barnen som bor på hotellet. Nära hotellet ligger även Experium i Lindvallen vilket är ett äventyrsbad där det finns mycket nöje för hela familjen. 

Har du tröttnat på skidåkningen ligger även en icekart bana nära hotellet där du kan åka gokart med dubbar på is. Vill du ha en lite mer lugnare aktivitet har även hotellet Yoga med instruktör. När det kommer till mat & dryck har hotellet ett bra utbud där du kan välja mellan flera olika restauranger och på så sätt kan du uppleva ny mat varje dag. Det finns allt från lite finare fine dining till asiatisk, men även pizza och annan enkel mat. 

Det finns flera olika typer av hotellrum på Sälens Högfjällshotell så att du kan välja ett rum som passar ditt sällskap. Dom enklare dubbelrummen har alla vanliga förnödenheter som krävs och dom dyrare sviterna håller riktigt bra standard och är 70 kvm stora. Sviten är lyxigt inredd, består av flera bäddar och har snygg inredning vilket man förväntar sig av en svit. 

Bästa hotell i Stöten - Mountain Lodge

Vill du hitta ett bra boende i Stöten behöver du inte leta längre, på Mountain Lodge bor du väldigt bra nära backarna i Stöten. Det här en nyare skilodge som har 26 dubbelrum, en restaurang, afterski och en skidshop. Hotellet har en bra atmosfär som passar både barnfamiljen och det yngre kompisgänget. 

Hotellet har bra standard där alla rum har ett eget torkskåp vilket är väldigt tacksamt efter en dag i backen då alla kläder kan vara blöta. I hotellets bottenplan finns även skidförvaring där all utrustning förvaras säkert. Hotellet passar lika bra till paret som det gör till familjen, i familjerummen finns en anslutningsdörr som öppnas mellan rummen. Det finns även möjlighet att ta med sin pälsiga vän till hotellet eftersom det finns hundrum. 

På hotellet finns en bra restaurang som serveras två rätters middag tillsammans med god stämningshöjande dryck. Restaurangen har öppet hela dagen under säsongen så behöver du lite extra energi under lunch tid finns det bra pizza och annan mat att köpa. Är du hungrig i pisten hittar du Bulldog Lodge där det finns riktigt bra mat och en bra vinlista om du vill lyxa till det lite. Är det bra väder ute finns det även möjlighet att sitta ute och då blir det en riktig bra alpkänsla över det hela. Varje morgon serveras även det en bra frukost vilket är viktigt för att orka med en hel dag i backen. 

Det går även att hyra hotellet för konferens där man kan hyra delar av hotellet om man är ett större företag. Antingen kan man sitta på Toppen eller i loungen där det även finns en TV att koppla upp sig mot. Hotellets personal har även bra erfarenhet av konferens och styr upp något bra om ni har några önskemål. 

Gammelgården

Det här är en av dom bästa hotellen i Sälen för dig som vill bo nära Högfjället. På Gammelgården bor du väldigt nära backarna och dom andra skidområdena i Sälen som du kan ta dig till med bil. Hotellet har en skön miljö och allmänt bra stämning vilket ger en bättre vistelse i Sälen. Flera av hotellets byggnader härstammar från 1600-talet och hela stället har en bra myskänsla. Hotellet har bra standard på rummet, en restaurang och mycket aktiviteter i området. 

På rummet har du bra sängar, en TV och kaffe- och te faciliteter vilket är väldigt smidigt. Hotellet har en bra frukost där det serveras mat med lokala inslag där utbudet består av det vanliga såsom äggröra, Müsli och bra knäckebröd. Frukosten har öppet till 9 på vardagar och 10 på helgerna vilket är bra för dig som inte behöver vara först i leder till liften. Det finns flera olika typer av rum att välja mellan på hotellet och med största sannolikhet kan ditt sällskap hitta något som passar. 

Hotellet har vanliga dubbelrum där det ingår en Kingsize säng, skrivbord Ralph Lauren textilier och fri tillgång till wifi. Vill du bo lite lyxigare kan du boka sviten där sängarna är extra bekväma och täckena extra fluffiga. Intill hotellet finns det gratis parkering vilket är bra eftersom nästan alla som tar sig till Sälen gör detta med bil. Oavsett vilket rum du har bokat så har du alltid tillgång till bastun, parkeringen och det trådlösa nätverket. 

Gammelgården har en riktigt bra restaurang som har specialiserat sig på att få till så att vilt kött smakar riktigt bra. Det blev årets vilt krog 2022 och du hittar riktigt bra måltider baserade på fisk, fågel och vilt från uppåt i landet. Vill du ha ett bredare utbud av mat har du Högfjällshotellet en promenad bort där det finns flera white guide restauranger att välja mellan. På fredagar och lördagar serverar restaurangen våfflor mellan 11:30-16:00 vilket brukar vara en stor favorit. 

Har du funderat på ett bröllop i sälen är Gammelgården ett bra ställe för ändamålet, här får du plats med upp till 110 gäster och kan spendera natten i bröllopssviten. Hör av dig till hotellet för att höra mer om deras lokaler och vilka möjligheter som finns. 

Vart ska man bo i sälen?

När du letar efter hotell i Sälen rekommenderar vi att välja ett boende som ligger så nära backen som möjligt. Detta gör resan mycket enklare och på så sätt kan även sällskapet dela upp sig och välja när man tröttnat på skidåkningen. Vill man bo lite billigare i Sälen kan man välja ett boende längre ifrån backen och då finns det mycket stugor att välja mellan. 

När du väljer boende i Sälen är det även viktigt att välja rätt skidområde att bo vid. Vill du ha ett stort utbud av restauranger och aktiviteter rekommenderar vi att du bor i Lindvallen. Här finns ett större hotell och i samma byggnad ligger flera restauranger och butiker. I Lindvallen har du även nära till Experium vilket är ett väldigt omtyckt äventyrsbad. På Experium kan du bada i vanliga bassänger, åka vattenrutschbana eller ta det lite lugnare på spaet. 

Ett alternativ till Lindvallen är Högfjället där hotellet har flera restauranger och barer i byggnaden. Det finns däremot ett sämre utbud av skidåkning men samtidigt är de andra skidområdena väldigt nära. Högfjället passar dig som inte behöver exakt alla pister utanför dörren men vill fortfarande ha möjlighet att besöka resten av Sälen. 

Tandådalen och Hundfjället är två platser som också är bra att bo på under sin vistelse i Sälen. Dessa två områden har bättre utbud än Högfjället och har flera bra hotellet kring området. Mellan Hundfjället och Tandådalen finns det en skidlift vilket gör att man får det bästa bägge områdena kan erbjuda. Bryr man sig inte om närhet till backen kan man boka en stuga lite längre ifrån och på så sätt spara en slant, nackdelen med detta är att det inte finns någon hotellfrukost eller lika många aktiviteter kring området. Det går alltid att ta sig in till hotellen så länge någon skippar alkohol. 

Stöten är en plats som för många glömts bort, men det är ett riktigt bra skidområde med bra hotell och backar. Stöten ligger lite längre ifrån områdena kring Lindvallen och har endast ett fjäll att åka på. Stöten rekommenderar vi för dig som är ute efter riktigt bra skidåkning och för barnfamiljen som nöjer sig med enklare backar. 

Vilket är det bästa hotellet i Sälen?

Det bästa hotellet i Sälen är antingen Olarsgården, Hotel Bügelhof eller Sälens Högfjällshotell. Dessa tre hotell håller väldigt hög standard och ligger väldigt bra till. Från dessa hotell kan du väldigt smidigt ta dig till backen men även till flera restauranger och aktiviteter. Vilket boende du ska välja beror även på vad du är ute efter. Vad som är det bästa boendet för någon är inte det för någon annan. Så det gäller att veta just vad man själv är ute efter när man bokar hotellet. 

När vi jämför hotellen i Sälen tittar vi mycket på vad hotellet erbjuder och för vilket pris. Givetvis har det dyraste hotellet bra service och hotellrum men det kanske inte är det bästa hotellet sett till hur mycket hotell man får för pengarna. Vi tittar även på vart hotellet ligger eftersom närhet till backen är en sak som många resenärer prioriterar högt.

En annan sak vi tittar på är standarden, därtill hör saker som sängar, hur stort rummet är och vad som ingår i rummet. En annan sak vi värderar högt är om hotellet har någon relaxavdelning där det gärna ska finnas möjlighet att få massage, få tillgång till bastu och möjligen en pool. Just Sälen innebär ofta mycket fysisk påfrestning och då kan det vara skönt med en lugnare del på hotellet där man kan återhämta sig. 

Vi tittar även mycket på kundrecensioner där tidigare kunder får bidra med sin egen bild av hotellet. Vi sammanställer alla recensioner och omdömen för att lägga ihop allt och bilda oss vår egna uppfattning om hur andra upplevt hotellet. Ett bra hotell ska även gärna ha ett förrådd som man kan ha all utrustning i eftersom det är väldigt jobbigt att konka upp all utrustning på rummet. Om rummet har ett torkskåp är det ett stort plus eftersom snö innebär ofta blöta kläder.

En annan sak vi värderar högt är att hotellet har en bra restaurang och frukost. Att åka skidor är en krävande aktivitet och då vill man få en bra start på dagen samt en bra middag efter en lång dag. Hotellen vi har listat har bra restauranger som ser till så att du är mätt under din vistelse. 

Utöver skidåkning

Sälen resenärer ägnar förmodligen hela dagarna åt skidåkningen, men det finns mycket mer att göra under din vistelse än så. Har du bokat ett boende i Sälen som är längre än ett par dagar kan det vara skönt att byta aktivitet ett tag och göra något annat. Förutom Skidåkning är fjällvandring väldigt populärt här och en aktivitet som även går att utföra på sommaren. Många drar upp till Sälen när snön har försvunnit för just vandringen. Under sommaren har även fjället riktigt bra cykelleder vilket blivit väldigt stort på senare år. 

På fjället finns även en icekart bana där man kan köra gokart på is vilket är väldigt roligt. Banan ligger en kort biltur från de flesta hotell i Sälen och en perfekt aktivitet för den fart glade. I Sälen kan du även åka hundspann vilket är en väldigt häftig upplevelse där flera drar dig genom en häftig natur som bjuder på mycket sevärt. 

Att hyra skoter är en aktivitet i Sälen som många turister gör. Tog du ditt körkort innan 1 Januari 2000 fick du ett skoterkort på köpet och kan därmed hyra en skoter du kan upptäcka fjället med. Det finns riktigt bra skoterleder runt fjället och är du sugen på en längre tur kan du åka på leder hela vägen till Norges gräns. Det finns ett stort utbud av skotrar att hyra i Sälen och många som testar tycker till och med att det är roligare än själva skidåkningen.  

I Lindvallen kan du även spela bowling och ta med barnen till Kid zone där det finns flera spelmaskiner och annat kul. Bokar du hotell i Lindvallen har du väldigt nära till aktiviteter som barnen tycker extra mycket om.

Att ta in på ett spa är det som många som gör under sin resa i Sälen och det finns ett stort utbud av olika spa i Sälen. Att få en riktig massage är väldigt underskattat och något som fler av oss borde göra oftare. Efter ett par dagars skidåkning kan kroppen vara väldigt öm och då finns det inget bättre än en massage. Om spaet är lite för mycket avkoppling är basta en stor aktivitet här bland turisterna och något som är obligatorisk för flera resenärer. 

Mer läsning: